Pod wont show in my DAWs

7 replies [Last post]
Collusions
Collusions's picture
User offline. Last seen 1 year 11 weeks ago. Offline
Joined: 25/03/2013
Posts:

My Pod HD500 doesn't show up in my DAWs and it sounds not as good through my interface or micing the amp. So... do I need to download some drivers or something in order to use my Pod as my audio interface?

djankydjents
djankydjents's picture
User offline. Last seen 2 weeks 1 day ago. Offline
Joined: 17/03/2013
Posts:

i had the same problem man, after running through the pod, into my fast track, and then into reaper it sounded like shit. Ended up downloading a whole bunch of free plugins and got a better sound. Im curious if there is a way to improve the sound

johnny shnizz
johnny shnizz's picture
User offline. Last seen 6 hours 4 min ago. Offline
Joined: 09/08/2011
Posts:

you have to install the drivers for your pod. download and install line6 Monkey. http://line6.com/software/?submit=Show&name=Line+6+Monkey
that program handles all the drivers and flash updates for your pod. it shows what versions you have and shows which are the latest ones and you can download and install the latest versions with Monkey.

djankydjents
djankydjents's picture
User offline. Last seen 2 weeks 1 day ago. Offline
Joined: 17/03/2013
Posts:

I have had line6 monkey and always keep it updated. I can get the pod software to come up in the computer (i have tried switching settings on the pod and on the software itself). Still i find that the sound is not what I am looking for, i get much tight/cleaner tones through plugins

johnny shnizz
johnny shnizz's picture
User offline. Last seen 6 hours 4 min ago. Offline
Joined: 09/08/2011
Posts:

no offense, but i highly doubt the fault lies with the pod. we are talking about the hd model, right? because the pod hd blows all amp plugins out of the water, far out of the water. perhaps the whole pod-fast track set up is buggy. i´d rather keep it simple and take the fast track out of the set up and just use the pod as AI.

Collusions
Collusions's picture
User offline. Last seen 1 year 11 weeks ago. Offline
Joined: 25/03/2013
Posts:

Yeah that's what I'm saying. I think it's the whole plugging the pod into my tascam interface that's causing the problem. Thanks for the fast response.

Collusions
Collusions's picture
User offline. Last seen 1 year 11 weeks ago. Offline
Joined: 25/03/2013
Posts:

So once I've downloaded monkey, I'm a little confused about where to install it.

Collusions
Collusions's picture
User offline. Last seen 1 year 11 weeks ago. Offline
Joined: 25/03/2013
Posts:

nevermind lol, I should have tried to open the package first.